Vrijwilligerswerk in het buitenland is snel een favoriete bezigheid geworden onder jonge reizigers en biedt een ongelooflijke kans om uit je comfortzone te ontsnappen, een vreemde taal te leren en je horizon te verbreden. Vrijwilligerswerk in het buitenland biedt een geweldige kans om een cultuur te ervaren die maar weinigen ooit zullen ervaren, in tegenstelling tot de meeste reiservaringen die slechts oppervlakkige blootstelling bieden. Als je vrijwilligerswerk doet in het buitenland, wordt je ervaring volledig meeslepend.

Het maakt niet uit of je vrijwilligerswerk in het buitenland wilt doen voor studiepunten, het opbouwen van een cv of gewoon het plezier om iets terug te doen, het is van cruciaal belang dat je weet wat je kunt verwachten voordat je de sprong waagt. Een effectieve manier is het onderzoeken van vrijwilligersorganisaties in het buitenland – hun websites bezoeken, recensies lezen, op je instinct vertrouwen, enz. Sterker nog, je zou zelfs een of twee organisaties kunnen tegenkomen waar je je ongemakkelijk bij voelt; Dat is prima!

Zodra u een programma heeft gevonden dat past bij uw interesses en doelen, voltooit u de toepassing ervan. De aanvraagvereisten verschillen afhankelijk van uw land van herkomst en het type project; Zorg ervoor dat u duidelijk uw achtergrond, uw bijdragen aan de gemeenschap en alle vaardigheden of talenten schetst die van onschatbare waarde kunnen zijn voor dit streven. Zorg ervoor dat u ook de visum- en vaccinaanbevelingen op de door u geselecteerde bestemming controleert!

Acceptatie in een vrijwilligersorganisatie in het buitenland kan enige tijd duren, en dat is prima! Zij zullen ervoor zorgen dat u een project vindt dat specifiek op u is afgestemd op basis van uw vaardigheden, ervaring en interesses; plus het voldoen aan de behoeften van de lokale gemeenschap.

Denk ook aan de taalbarrière. Als u naar een land reist dat een andere taal spreekt, is het absoluut noodzakelijk dat u oefent voordat u van huis gaat. Er zijn tal van bronnen online en offline die kunnen helpen bij het aanleren van basiszinnen – en boeken of apps geven je zelf voldoende oefentijd! Iemand hebben die in het lokale dialect kan communiceren, zal het leven nog eenvoudiger maken!

Als je alleen reist, is het een slim idee om vrienden en familie te informeren over waar je naartoe reist, zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden voor het geval er iets met je gebeurt. Reis- en ziektekostenverzekeringen kunnen ook van pas komen! Wees niet verlegen om vrienden te maken met medevrijwilligers; Deze zullen dienen als metgezellen tijdens lange dagen op het werk, maar ook om er te zijn als heimwee toeslaat!

Voorbereiding op uw reis

Voorbereiding op een vrijwilligersreis vereist het aannemen van de mentaliteit om iets terug te geven, wat voor sommige vrijwilligers een uitdaging kan zijn. Onze landspecifieke culturele training helpt vrijwilligers zich snel aan te passen en vanaf de eerste dag onmiddellijk een positief verschil te maken.

Wees realistisch over je verwachtingen als je vrijwilligerswerk doet. Hoewel de ervaring soms inspannend kan zijn, zul je waarschijnlijk de effecten ervan in je lichaam voelen na lange uren werken – maar wees gerust, de blijvende impact die je creëert en de vriendschappen die je opbouwt door vrijwilligerswerk maken het allemaal de moeite waard!

Onderzoek doen naar het land van bestemming omvat het begrijpen van de cultuur, taal en religie. Door dit te doen, kun je sneller in contact komen met de lokale bevolking en tegelijkertijd misstappen als gevolg van onwetendheid over andere waarden in een andere cultuur helpen voorkomen.

Onderzoek zorgvuldig de organisatie waar je vrijwilligerswerk gaat doen. Bevestig dat ze werken volgens de lokale en internationale milieu- en kinderbeschermingsvoorschriften, en vraag andere vrijwillige reizigers naar hun ervaringen ermee en welk advies ze voor u hebben. Het kan ook nuttig zijn om andere vrijwillige reizigers te vragen naar hun mening hierover.

Als u op een geïsoleerde of landelijke locatie gaat wonen, is het ook nuttig om vertrouwd te raken met het medische systeem van die regio en welke noodsituaties daar kunnen gebeuren. Leer veelgebruikte medische termen in lokale talen uit te spreken en onderzoek welke benodigdheden en apparatuur daar beschikbaar zullen zijn. Overweeg ook om een EHBO-doos voor op reis in te pakken met essentiële medicijnen en uitrusting voor het geval er zich kleine medische noodgevallen voordoen tijdens vrijwilligerswerk in het buitenland.

Degenen van wie je houdt op de hoogte stellen van waar en wanneer je van plan bent te reizen, kan ook helpen om heimwee te verlichten en gemoedsrust te brengen voor beide betrokken partijen. Bovendien kan het, afhankelijk van uw locatie, ook verstandig zijn om het huidige reisadvies en updates van de overheid te lezen over mogelijke risico’s die van invloed kunnen zijn op u in het buitenland.

Tijdens uw reis

Onthoud bij vrijwilligerswerk in het buitenland dat het meer is dan alleen maar ‘teruggeven’. Focussen op het maken van een echt verschil betekent dat je een blijvend positief stempel achterlaat – niet alleen de getroffenen, maar ook jezelf op diepgaande en blijvende manieren veranderen.

Vrijwilligerswerk in het buitenland kan vele vormen aannemen; Van het bouwen van huizen tot het lesgeven aan kinderen of het schoonmaken van stranden. Het vinden van een inspirerend project en in staat zijn om je unieke vaardigheden bij te dragen aan een inspanning die ondersteuning nodig heeft, kan het verschil maken in hoeveel voldoening je haalt uit vrijwilligerswerk in het buitenland.

Veel mensen kiezen voor vrijwilligerswerk omdat het hen een gevoel van doelgerichtheid geeft en een dieper inzicht geeft in de wereld waarin ze leven, terwijl het hen de kans biedt om nieuwe ervaringen over zichzelf op te doen en gelijkgestemde individuen van over de hele wereld te ontmoeten. Vrijwilligerswerk is ook een uitstekende manier om verbindingen op te bouwen tussen gelijkgestemde individuen en tegelijkertijd gelijkgestemde vrienden uit alle hoeken van de samenleving te ontmoeten.

Onderzoek doen naar vrijwilligerservaringen in het buitenland voor vertrek is de sleutel tot een plezierige vrijwilligerservaring in het buitenland. Door uw onderzoek te doen, weet u zeker dat u er een vindt die past bij uw interesses en vaardigheden, terwijl u veilig en plezierig blijft, en neemt u contact op met het lokale team van de projectlocatie om al uw vragen te beantwoorden.

Het onderzoeken van zowel uw bestemming als uw project kan vermoeiend zijn; om de ervaring minder belastend voor jezelf te maken en te zorgen voor maximaal impactvol vrijwilligerswerk. Bij het kiezen van een vrijwilligersorganisatie is het ook belangrijk om hun gerenommeerde status te verifiëren met betrekking tot infrastructuurondersteuning voor vrijwilligers, en of ze zich houden aan benaderingen van duurzame ontwikkeling die veranderingen op lange termijn nastreven in plaats van vrijwilligersmogelijkheden op korte termijn te bieden.

Wees klaar voor hard werken! Vrijwilligerswerk in het buitenland is misschien niet altijd gemakkelijk, maar het is altijd de moeite waard. Als je betekenis en doel aan je reizen wilt toevoegen, bekijk dan IVHQ’s aanbod van vrijwilligersprogramma’s in het buitenland – onze lokale teams bieden het ophalen van de luchthaven, programma-oriëntatie en 24/7 vrijwilligersondersteuning terwijl je in het buitenland bent!

Na de reis

Vrijwilligersreizen die goed verlopen, zullen je een blijvend gevoel van voldoening geven, hoewel ze misschien niet al je oorspronkelijke problemen oplossen. Toch zal vrijwilligerswerk in het buitenland een internationaal perspectief bieden en laten zien hoe zelfs kleine bijdragen een impactvol verschil kunnen maken in mondiale problemen en levens thuis. U kunt zich ook meer bewust worden van hoe u problemen lokaal thuis kunt aanpakken en tegelijkertijd het vertrouwen kunt versterken bij het zoeken naar banen of carrièrepaden in de toekomst.

Vrijwilligerswerk in het buitenland zonder een cent uit te geven kan worden bereikt, met zorgvuldig onderzoek en tijd. Begin met het verkennen van verschillende programma’s totdat je er een vindt die bij je past; Beperk vervolgens uw opties op basis van projecttype, locatie, kosten of deskundige begeleiding van een organisatie.

Gebruik een website of app die u koppelt aan projecten in uw bestemmingsgebied en vergelijk projectbeschrijvingen, locaties, beoordelingen en ethische criteria voordat u er een selecteert. Zodra je een organisatie hebt gevonden met potentiële programma’s die je leuk vindt, neem dan contact met hen op met je interesse om lid te worden en eventuele vragen. Het is volkomen acceptabel om te vragen naar de kosten die gemoeid zijn met deelname en zelfs om referenties te vragen van voormalige vrijwilligers!

Neem contact op met leden van de lokale gemeenschap die eerder zelf als vrijwilliger hebben gediend om inzicht te krijgen. Gebruik op dezelfde manier uw netwerk van vrienden en familie die hebben deelgenomen aan vrijwilligerswerk in het buitenland, evenals netwerken zoals Couchsurfing om meer informatie te verkrijgen. Met wat tijd en moeite kun je manieren ontdekken om gratis vrijwilligerswerk te doen in het buitenland met geweldige resultaten; De sleutel is om te onthouden dat je werk niet stopt als je eenmaal thuis bent!