Voordat je vrijwilligerswerk in het buitenland doet, is het essentieel dat je goed onderzoek doet en een programma kiest dat zowel de lokale gemeenschap dient als persoonlijk bevredigend is voor jezelf. Bovendien is het verstandig om een reis- en ziektekostenverzekering af te sluiten om zowel uzelf als het gastland tijdens uw reizen te beschermen.

Vind uw ideale plaatsing door verschillende aangeboden programma’s te verkennen. Bekijk de volgende opties:

Vrijwilligerswerk in het buitenland is een geweldige manier om verschillende culturen te ontdekken en de wereld rond te reizen. De meeste vrijwilligersprogramma’s moedigen volledige onderdompeling aan, wat betekent dat je bij een lokaal gezin woont terwijl je hun taal en gewoonten leert; Je zult ook lokale tradities, gebruiken en feestdagen observeren terwijl je een positief verschil maakt in het leven van mensen die je hulp echt nodig hebben.

Voordat u aan een korte vrijwilligersreis of een tussenjaarprogramma begint, is het essentieel dat u de betrokken organisaties zorgvuldig onderzoekt. Praat met beheerders en voormalige vrijwilligers terwijl u onderzoekt welke kosten zij in rekening brengen en waar het geld naartoe gaat; Zorg er ook voor dat ze na je vertrek de gemeenschap blijven steunen.

Als je terugkomt van vrijwilligerswerk in het buitenland, deel dan je ervaring met anderen. Inspireer vrienden, familie en collega’s om zelf deel te nemen aan vrijwilligersprogramma’s. Vergeet ook niet om elk detail van je avontuur te documenteren, of het nu gaat om het maken van foto’s, het schrijven van notities, het maken van een blog/vlog over dit alles, enz. – het allemaal onthouden maakt de ervaring echt speciaal!

Vrijwilligerswerk kan een zeer transformerende ervaring zijn. Het zal je horizon verbreden en je nieuwe manieren laten zien om verandering in jezelf en de samenleving als geheel te creëren. Bovendien kan vrijwilligerswerk je waardevolle nieuwe vaardigheden opleveren voor werk op de arbeidsmarkt!

Je hoeft geen ervaring te hebben

Vrijwilligerswerk in het buitenland kan voor iedereen een verrijkende ervaring zijn. Het leert je een nieuwe taal, biedt internationale werkervaring en verbreedt je wereldbeeld. Bovendien kan het belangrijke levensvaardigheden ontwikkelen die je een beter mens zullen maken en die je ook in toekomstige banen zullen dienen – en je zult die ervaring zelfs op je cv/cv kunnen gebruiken!

Stap één van vrijwilligerswerk in het buitenland is het kiezen van een organisatie en programma, en vervolgens nadenken over uw bijdragen aan gemeenschappen in het buitenland en aan welke behoeften het beste kan worden voldaan door uw vaardigheden. Projecten selecteren die relevant en betekenisvol zijn voor degenen die vrijwilligerswerk doen; Zoek daarnaast naar organisaties met lokale vertegenwoordigers, zodat u indien nodig hulp kunt krijgen.

Vrijwilligersprogramma’s verschillen van vrijwilligerstoerisme op reis door te voldoen aan lopende lokale behoeften in plaats van vooraf gedefinieerde activiteiten. Hoewel vrijwilligers vaak kunnen dienen als pleisters voor de onderliggende oorzaken van armoede, is het ook belangrijk om je eigen kracht en privileges te erkennen en tegelijkertijd te waarderen hoe het Globale Noorden andere delen van de wereld uitbuit.

Houd hier rekening mee bij het overwegen van uw rol. Onthoud dat het niet aan jou is om de wereld te redden; Uw verantwoordelijkheid ligt in het positief bijdragen aan het welzijn van de gemeenschappen die u dient, een impactvol verschil maken in hun leven en bijdragen aan hun vooruitgang.

Je hoeft niet veel geld te hebben

Zelfs zonder veel geld om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, kun je nog steeds een impactvolle impact hebben. Begin met u te registreren bij een gerenommeerde non-profitorganisatie en selecteer een kans die aansluit bij uw waarden; familie en vrienden kunnen hulp bieden; fondsenwervende websites kunnen donateurs in staat stellen rechtstreeks online bij te dragen; Externe bedrijven die kosten in rekening brengen, kunnen ook helpen;

Houd er rekening mee dat niet elk project volgens plan zal verlopen; uitdagingen zullen zich onvermijdelijk voordoen; Je uiteindelijke doel moet echter altijd zijn om een positieve bijdrage te leveren aan de gemeenschap van je gastland. Neem de tijd om de cultuur en lokale omstandigheden te bestuderen, want uw bijdrage lost misschien niet elk probleem op, vooral niet in ontwikkelingslanden.

Neem een reisverzekering en budget voor voedsel-, transport- en amusementskosten, evenals onverwachte kosten zoals medische kosten of visumkosten. Als je financiën een probleem worden tijdens vrijwilligerswerk in het buitenland, praat dan met je programmadirecteur voor vrijwilligerswerk over het maken van afspraken. WorldRemit kan ook helpen om geld naar huis te sturen tijdens vrijwilligerswerk, zodat je langer in het veld kunt blijven en een impactvolle impact kunt maken terwijl je vrijwilligerswerk doet in het buitenland; Wanneer u naar huis terugkeert, zal uw ervaring u helpen om op te vallen in interviews.

Je hoeft niet veel tijd te hebben

Veel vrijwilligers denken dat ze een tussenjaar moeten nemen om vrijwilligerswerk te kunnen doen in het buitenland, maar dit is niet nodig. Middelbare scholieren kunnen projecten vinden die passen bij hun curriculum, terwijl studenten praktijkervaring kunnen opdoen met betrekking tot hun vakgebied of interesse (bijvoorbeeld pre-med studenten die vrijwilligerswerk doen naast artsen in medisch onderontwikkelde landen).

Sommige vrijwilligersprogramma’s moedigen ook onderdompeling aan door je bij lokale families te plaatsen, zodat je hun taal kunt leren en hun manier van leven kunt observeren – de ideale manier om jezelf echt onder te dompelen in elk land en een impactvolle stempel achter te laten!

Vrijwilligerswerk in het buitenland biedt je een ongelooflijke kans om gelijkgestemde individuen van over de hele wereld te ontmoeten, met wie je nog lang na thuiskomst een hechte band zult hebben. Onderweg vrienden maken is de sleutel tot het behouden van een optimistisch perspectief en het wegblijven van heimwee terwijl je onvermoeibaar werkt aan het verbeteren van het leven van anderen.

Vrijwilligerswerk in het buitenland kan je kijk op de wereld veranderen, dus het is verstandig om je bewust te zijn van de effecten ervan. Je leert niet alleen veel over jezelf, maar je doet ook onschatbare levenservaringen op die je zullen toerusten voor de toekomst – waardoor sollicitatiegesprekken meer vertrouwen krijgen bij het bespreken van deze ervaringen met werkgevers, terwijl je laat zien dat ze over praktische internationale capaciteiten beschikken.