Het tropische paradijs Bali is een gewilde bestemming voor toeristen en backpackers. Maar als je meer wilt zijn dan alleen een toerist, zijn er tal van mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.

GoEco biedt een scala aan verschillende vrijwilligersprogramma’s op Bali, waaronder lesgeven en bouwprojecten. Ze hebben ook een programma voor het behoud van zeeschildpadden op het eiland Nusa Penida.

De vrouwen die bij Bumi Sehat werken, zijn geen typische vrijwillige toeristen. Deze zelfvoorzienende vrouwen zijn vroedvrouwen, humanitairen en activisten die zich inzetten voor de gezondheid en het welzijn van hun lokale gemeenschap en daarbuiten. Ze lanceren campagnes om gezinnen te voorzien van de eerste levensbehoeften, zamelen grote sommen geld in namens degenen die dat niet kunnen, en gaan het lijden van de wereld frontaal tegemoet. Ze werken onvermoeibaar aan het creëren van duurzame ondersteuning voor de gratis geboortekliniek in het dorp Nyuh Kuning. En sinds 2004, toen de verwoestende tsunami toesloeg, hebben ze ook een tweede Community Health Education and Birth Center opgericht in Atjeh – ground zero voor rampenbestrijding.

De sfeer in de kliniek is niet anders dan een doorlopend familiefeest, waar dorpspatiënten komen en gaan voor behandelingen, vrijwilligers verhalen uitwisselen en een vriendin langskomt om haar verjaardag te vieren met taart voor iedereen. Ondertussen bevallen en bevallen moeders in de verloskamers. Er is geen geschreeuw zoals je zou kunnen zien bij een westerse geboorte, maar een zachte, kalme sfeer van liefde en steun.

Het hoofd van straatkinderen in Bali

Je kunt veel vrijwilligersprogramma’s in het buitenland vinden die betaalbare of budgetvriendelijke accommodatie, maaltijden, vervoer en veiligheidsuitrusting bieden. Deze projecten zijn misschien niet zo hoog gewaardeerd of professioneel als duurdere opties, maar ze bieden je nog steeds een betaalbare manier om te reizen en vrijwilligerswerk te doen op Bali. U moet ook vragen naar hun veiligheids- en ondersteuningsmaatregelen. Als ze deze maatregelen niet hebben, is het misschien beter om een ander programma te kiezen.

Het Bali Street Kids Project is een kleine organisatie die een scala aan vrijwilligersmogelijkheden biedt op verschillende locaties op het eiland. Het is een geweldige optie voor mensen die op een heel directe manier een impact willen hebben op het leven van kinderen. Het doel van de organisatie is om deze kinderen te helpen uit de armoede te komen door hen onderwijs en kansen te bieden. De organisatie heeft tot nu toe meer dan 80 straatkinderen gered en hen een nieuw leven in de stad gegeven.

Bali WIJS

Een lokaal gratis vrijwilligersproject op Bali kan je een echt lonende ervaring bezorgen. Of je nu kinderen les wilt geven of dieren wilt helpen, Bali heeft veel mogelijkheden om precies dat te doen. Voordat u echter begint met vrijwilligerswerk, moet u onderzoek doen naar de organisatie waarmee u gaat werken. De beste manier om dit te doen, is door te zoeken naar beoordelingen en getuigenissen van eerdere vrijwilligers. Deze beoordelingen geven u een goed idee van het soort ervaringen dat u kunt verwachten.

Overweeg ook om wat benodigdheden van thuis mee te nemen. Dit wordt gewaardeerd door je gastgezin en projectmedewerkers. Deze benodigdheden kunnen bestaan uit schrijfwaren, educatieve middelen, boeken, speelgoed, spelletjes, EHBO-benodigdheden en dierbenodigdheden. Het is ook een goed idee om wat geld mee te nemen voor persoonlijke uitgaven. Dit hangt af van hoeveel u van plan bent te doen terwijl u op Bali bent, evenals van uw budget.

Vrijwilligerswerk in het buitenland is een spannende en lonende ervaring. Het geeft je de mogelijkheid om een nieuwe cultuur te ontdekken, en het stelt je ook in staat om iets terug te doen voor je gemeenschap. Hoewel het gemakkelijk is om overweldigd te raken door de vele mogelijkheden voor vrijwilligerswerk op Bali, kun je een programma vinden dat het beste bij je behoeften en interesses past. Of je nu les wilt geven aan kinderen in Ubud of schildpadden wilt helpen in Lodtunduh, er is voor ieder wat wils.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de organisatie die u overweegt een goede staat van dienst heeft in het werken met vrijwilligers. Dit kan worden bepaald aan de hand van de website en aanwezigheid van de organisatie op sociale media. Het is ook een goed idee om te zoeken naar beoordelingen en getuigenissen van eerdere vrijwilligers. Als u geen informatie kunt vinden op de website van de organisatie, zoek dan naar beoordelingen op onafhankelijke websites.

Hoewel je zeker een verschil kunt maken in het leven van de mensen met wie je werkt, is het belangrijk om te erkennen dat de meeste problemen binnen een gemeenschap niet kunnen worden opgelost tijdens je vrijwilligersverblijf. Uw toewijding en liefde voor het project zullen echter een langdurige impact hebben, zelfs als u het niet meteen kunt zien.