Doe vrijwilligerswerk in Tanzania om getuige te zijn van de natuurlijke schoonheid van dit prachtige land. Van de wereldberoemde Kilimanjaro tot de Serengeti vol Afrikaanse dieren in het wild, Tanzania biedt voor elk wat wils.

Extreme armoede en de aanhoudende hiv/aids-crisis eisen echter nog steeds een zware tol van de bevolking. Met jouw hulp kunnen vrijwilligers het leven van hun Tanzaniaanse collega’s veranderen.

Tanzania, twee keer zo groot als Californië, is een uitgestrekt land met een buitengewone diversiteit aan natuurlijke wonderen. De beroemde nationale parken Serengeti en Ngorongoro Crater, het mystieke Victoriameer en de ruige met sneeuw bedekte Mt. Kilimanjaro zijn slechts enkele van de attracties die dit beroemde Oost-Afrikaanse land te bieden heeft.

Zoals met veel derdewereldlanden, wordt Tanzania echter geteisterd door een aantal gemeenschappelijke problemen. Een van de meest kritieke is armoede, waarbij een groot percentage van de burgers onder de armoedegrens leeft. Het land lijdt ook onder een HIV/AIDS-epidemie die de bevolking, met name de kinderen, teistert.

Door vrijwilligerswerk te doen in Tanzania, kun je helpen deze problemen te verlichten en de mensen van dit opmerkelijke land sterker te maken. Je zult werken aan het verbeteren van het leven van degenen die het het meest nodig hebben, terwijl je een nieuw perspectief op het leven krijgt dat kan worden gebruikt als een hulpmiddel voor verandering wanneer je naar huis terugkeert.

Of je er nu voor kiest om les te geven in Tanzania, te helpen bij de bouw van scholen en huizen, of initiatieven voor empowerment van vrouwen te ondersteunen, je inspanningen zullen een blijvende impact hebben op het leven van de mensen die je aanraakt. Als je klaar bent om actie te ondernemen en bij te dragen aan een groter goed, meld je dan vandaag nog aan als vrijwilliger in Tanzania met A Broader View! Wij zijn er om u van begin tot eind door het proces te begeleiden! Het enige dat nodig is, is toewijding, enthousiasme en oprechtheid.

Zanzibar is wereldberoemd onder toeristen vanwege de witte zandstranden en het historische Stone Town, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Achter de toeristische schermen schuilt echter een door armoede geteisterde samenleving met velen die leven van minder dan 75 cent per dag. Door deel te nemen aan een vrijwilligersprogramma op Zanzibar, kun je helpen een verschil te maken en een blijvende impact op de gemeenschap achter te laten.

Vrijwilligers kunnen kiezen uit verschillende programma’s, allemaal gevestigd in de kust van Dar es Salaam en de noordelijke stad Arusha. Projecten omvatten het helpen verbeteren van onderwijsmiddelen, het bevorderen van gezondheid en welzijn in de gemeenschap en het ondersteunen van gezinnen met kinderen bij de ontwikkeling van jonge kinderen. Alle projecten zijn veilig en worden begeleid door ervaren medewerkers in het land. Met 24-uurs ondersteuning kunnen vrijwilligers gerust zijn, wetende dat ze een zinvolle ervaring in Tanzania zullen hebben die opvalt op hun cv.

Degenen met medische kwalificaties kunnen praktische werkervaring opdoen en een stap dichter bij het verwezenlijken van hun droom om arts te worden komen. Vrijwilligers zullen lokale medische professionals helpen en deelnemen aan activiteiten zoals het afnemen van patiëntgeschiedenissen, het nemen van bloedmonsters en het afleveren van baby’s.

Zoals de meeste Afrikaanse landen is Tanzania niet gespaard gebleven van de gevolgen van HIV/AIDS. Hoewel de overheid zwaar heeft geïnvesteerd in het voorkomen en verzorgen van patiënten, blijft deze epidemie levens verwoesten. Door deel te nemen aan het HIV/AIDS-programma van Rustic Volunteer in Tanzania, kunt u helpen nieuwe infecties te voorkomen, voor zieken te zorgen en campagnes te promoten om het bewustzijn te vergroten.

Vrijwilligerswerk in Mwanza

Of je nu op zoek bent naar een cultureel meeslepende vrijwilligerservaring of een lonende carrièremogelijkheid, Tanzania is de perfecte bestemming voor een levensveranderende reis. De majesteit van de Kilimanjaro, de migratie van gnoes in de Serengeti en de witte zandstranden van Zanzibar zijn slechts enkele van de natuurlijke wonderen die dit prachtige land te bieden heeft. Het zijn echter niet alleen de prachtige landschappen van Tanzania die tot de verbeelding spreken, ook de mensen hebben onze hulp nodig.

De aids-epidemie in Tanzania is een ernstige bedreiging en veel lokale gemeenschappen hebben uw steun nodig. Doe mee aan een vrijwilligersprogramma dat de strijd tegen hiv/aids ondersteunt, of werk met kinderen in gebieden met lage inkomens om hen kwaliteitsonderwijs te bieden. Je maakt een verschil in het leven van kwetsbare individuen en je kunt trots zijn op je bijdrage aan dit belangrijke doel.

Dompel jezelf onder in de Tanzaniaanse cultuur, leer Swahili-zinnen en communiceer met de lokale bevolking om diepe connecties en een beter begrip van de unieke mix van culturen van het land te bevorderen. Je draagt ook bij aan projecten voor natuurbehoud, waarbij je de savannes en oceanen beschermt die van vitaal belang zijn voor de biodiversiteit en ecotoerisme-industrie van Tanzania. Met een verscheidenheid aan vrijwilligersmogelijkheden vind je zeker het juiste project voor jouw vaardigheden en interesses.

Vrijwilligerswerk in Arusha

In Arusha werk je met gemeenschappen die het meest behoefte hebben aan vrijwilligers met jouw specifieke vaardigheden. Deze omvatten kinderopvang, onderwijs en gezondheidszorg. Veel van deze projecten worden gerund door lokale non-profitorganisaties die verbindingen hebben gelegd met de gemeenschap en duurzame doelen hebben voor uw vrijwilligerservaring.

De stad staat bekend als de safarihoofdstad van Tanzania en herbergt talloze nationale parken die bezoekers kuddes wilde Afrikaanse dieren en enkele van de vriendelijkste mensen bieden die je ooit zult ontmoeten. Het is ook de thuisbasis van de Kilimanjaro en de omgeving biedt een fantastisch uitzicht op de landschappen die deze regio tot een van de mooiste ter wereld maken.

Hoewel er enkele gratis vrijwilligersprojecten zijn in Tanzania, hebben de meeste projecten een vergoeding die de voedsel- en verblijfskosten dekt voor de duur van je reis. Door uw programmakosten te betalen, zorgt u ervoor dat u werkt met een ervaren aanbieder die voor uw gezondheid en veiligheid zorgt terwijl u in het buitenland bent.

De partner van IVHQ in Tanzania gebruikt een online platform genaamd GOVAL om alle details van je vrijwilligersreis te beheren. Met deze tool kun je je aanvraag indienen, de status van je aanvraag volgen en contact opnemen met je projectmanager zodra je bent geaccepteerd voor een vrijwilligersproject. Lees hier meer over GOVAL en onze vrijwilligersprogramma’s in Tanzania.